Történet
1891-ben Hofbauer János tervei alapján épült fel a mai csárda hajdani favázas földszintes kaszinó-ház épülete. Néhány évig a családias hangulatú mulatságok színhelye volt. Az első bált 1889 telén rendezték.

Az államosítások után a Pannónia Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat üzemeltette, majd 1984 -ben Csupcsák László és Neje tulajdonába került. A CSUPI família (idővel a család apraja-nagyja bekapcsolódott a vendéglátásba) folyamatosan fejlesztette az üzletet, míg el nem érte a mai igazi magyaros csárda jellegét.

Az épület termeinek és kerthelyiségének falait Szvétek Antalné a kalocsai népművészet mestere eredeti virágmotívumokkal díszítette. A csárdában Gazsi János és zenekara szórakoztatja a vendégeket. Budapesten egyedülálló folklór programot mutatnak be. Az étlapon tulnyomórészt magyaros ételek szerepelnek.

A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület 2002. május 28-án márvány emléktáblát helyezett el a főhomlokzat sarki részén a következő szöveggel: Műemlék Tisztviselőtelepi Kaszinó, épült 1891-ben Hofbauer János tervei szerint T.Ö.E.